Koncerter sæson 2024-25

Bolelette Roed og Arte dei Suonatori


Tirsdag den 10. september 2024 kl. 19.30. Værkets koncertsal


Den danske blokfløjtevirtuos Bolette Roed er solist ved aftenens BRAGE-koncert. Med sig har hun et af verdens førende barokorkestre, Arte dei Suonatori, der spiller på historiske barokinstrumenter, og som Bolette Roed siden 2005 har samarbejdet med. Ved koncerten spilles kun italiensk barokmusik: Vivaldis "De fire årstider" og "Concerto Madrigalesco" samt noget så usædvanligt som to sonater af den kvindelige komponist Isabella Leonarda (1620-1704) 


Foto: Caroline Bittencourt


Duoen Lasse og Toke


Onsdag den 23. oktober 2024 kl. 19.30. Værkets koncertsal


Bemærk: Koncertdatoen, som er angivet i Randers Kammerorkesters sæsonbrochure er forkert.


Lasse Loft Jensen, klaver og Toke Hansenius, violin, besøger BRAGE med sjældne sonater af Mozart, Enescu, Langgaard og svenske Helena Munktell. Musikken spænder fra wienerklassisk elegance over rumænsk folketone til skandinavisk idyl. Lasse, der stammer fra Randers, har ligesom Toke studeret ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. De begyndte at spille kammermusik sammen på Kungliga Musikhögskolan, Edsberg Slot i Stockholm, hvor de nu begge studerer.


.

Uropførelse af Requiem


Søndag den 10. november 2024 kl. 15.00. Sct. Peders Kirke, Randers


Requiem for solo viola og blandet kor af John Høybye uropføres ved en koncert i Sct. Peders Kirke i Randers.. Desuden opføres værker af bl.a. Bach, Allegri, Lange-Müller og Rautavaara. De medvirkende er Susanja Nielsen, viola og Nordisk Vokalensemble under ledelse af Vibeke Bonde Persson. Edward Broadbridge skrev teksten "Light Shines in the Darkness", da han efter 55 års ægteskab pludselig mistede sin kone. I Høybyes værk er violaen Guds stemme/lyset - og koret er menneskeheden, der ledes gennem dødens mørke.

Randrusiansk klavertalent


Onsdag den 29. januar 2025 kl. 19.30. Værkets koncertsal


Pianisten Rune Leicht Lund er solist i en koncert, som BRAGE arrangerer i samarbejde med Randers Kammerorkester. Rune, der stammer fra Randers, var kun 12 år, da han første gang spillede sammen med kammerorkestret, og han har også tidligere gæstet BRAGE. For tiden studerer han på et privat musikuniversitet i Wien. I første del af koncerten spiller Rune på flygel en række soloværker af Chopin og Beethoven og efter pausen en septet af J.N. Hummel med musikere fra Randers Kammerorkester.

Trio Zoom


Onsdag den 19. februar 2025 kl. 19.30. Værkets koncertsal


Trio Zoom med Stefan Baur, saxofon, Kristoffer Hyldig, klaver og Johan Bridger, slagtøj, ønsker at formidle den klassiske musiktradition med friskhed, en innovativ lyd og et stærkt visuelt udtryk. Desuden inkluderer de folkloristiske strømninger fra bl.a. Østen, Balkan og Argentina. Trio Zoom har turneret i Rusland, Polen og Sverige og spillet i de fleste danske musikforeninger samt på festivaler. Ved BRAGE-koncerten præsenterer trioen værker af bl.a. Debussy, Ravel og japanske Takashi Yoshimatsu.

Novo Quartet


Søndag den 30. marts 2025 kl. 15.00. Værkets koncertsal


Novo Quartet blev dannet i 2018 som et projekt på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Tim Frederiksen. Kvartetten består af Kaya Kato Møller, violin, Nikolai Vasili Nedergaard, violin, Signe Ebstrup Bitsch, cello og Daniel Pawel Sledzinski, bratsch. De har været på koncertrejse til Kina, Holland, Sverige , Norge og i Danmark. Desuden har de vundet flere musikkonkurrencer og modtog i 2021 Sonnings Talentpris. I Randers spiller Novo Quartet strygekvartetter af Beethoven, Britten og G. Bacewicz.