Koncerter sæson 2022-23

Dreisig & Danholt på dansk


Søndag den 11. september 2022 kl. 15.00. Værkets koncertsal


Sopranen Elsebeth Dreisig og tenoren David Danholt præsenterer kendte opera- og operettetoner, schlagere og ørehængere i bedste ønskekoncertstil, alt sammen sunget på dansk. Det drejer sig om musik af bl.a. Puccini, Lehár, Reesen, Normann Andersen og Fabricius-Bjerre. De to sangere akkompagneres af Søren Rastogi på klaver. Dreisig og Danholt har været et musikalsk match i mange år bl.a. som scenisk ”førsteelskerpar” på Den Jyske Opera, på Det Kongelige Teater og rundt omkring i Europa og USA.

Koncert med Pianorama


Søndag den 9. oktober 2022 kl. 15.00. Værkets koncertsal


Pianorama er en pianistforening, der har til formål at samle pianister fra ind- og udland for at skabe musikglæde hos publikum og fremme klavermusikken i Danmark. Medlemmerne er klaverstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium, og de spiller ved denne BRAGE-koncert værker af Liszt og Chopin. De unge musikere introducerer selv programmet, som giver en forsmag på den traditionsrige, årlige OPUS-festival i Musikhuset Aarhus.

40 år med Trio Aurora


Søndag den 27. november 2022 kl. 15.00. Værkets koncertsal


 Trio Aurora har i 2022 eksisteret i 40 år, og det fejres med en koncert hos BRAGE. Trioen, der er hjemmehørende i Aarhus, består af Vibeke Lundgren Nielsen, klaver, Søren Trolle Bagger, klarinet, og Svend Rump, fagot. Alle tre er aktive solister, kammer- og orkestermusikere. Søren Trolle Bagger har i 45 år undervist på Randers Musikskole. Under mottoet ”fordybelse, fornyelse og fornøjelse” glæder Trio Aurora sig til at spille et udvalg af den musik, der har fulgt trioen gennem årene. Ved jubilæumskoncerten er det værker af Beethoven, William Hurlstone, Emil Hartmann og Otto Ketting.

Polish Piano Trio


Søndag den 5. februar 2023 kl. 15.00. Værkets koncertsal


 Polish Piano Trio, der fik den planlagte BRAGE-koncert i marts 2020 udsat på grund af corona, kommer nu omsider til Randers. På programmet står Mozarts sonate i A-dur for violin og klaver, sonate i c-mol opus 6 for cello og klaver af Samuel Barber og klavertrio opus 63 i d-mol af Robert Schumann. Polish Piano Trio, der er et af Polens fornemste ensembler, består af Robert Kwiatkowski, violin, Błażej Goliński, cello, og Dominika Glapiak, klaver. De tre musikere er som undervisere tilknyttet musikakademiet i Gdansk.

Poseidonkvartetten


Søndag den 26. marts 2023 kl. 15.00. Værkets koncertsal


Poseidonkvartetten med Jon Gjesme, violin, Christine Enevold, violin, Ettore Causa, bratsch, og Joel Laakso, cello, blev grundlagt i 2007 og har siden givet koncerter i en lang række af Danmarks musikforeninger og koncertsale. Alle fire er yderst erfarne kammermusikere og solister. Kvartetten har taget navn efter havguden Poseidon, hvilket symboliserer de fire musikeres stræben efter at få havets stemninger og kontraster frem i musikken. Ved sæsonens sidste koncert spiller de Griegs strygekvartet opus 27 i g-mol og Schuberts strygekvartet opus 161 i G-dur.