Tidligere sæsoner

sæson 2014-2015

sæson 2013-2014

sæson 2012 - 2013

sæson 2011 - 2012

sæson 2010 - 2011

sæson 2009 - 2010

sæson 2008 - 2009


Tilmeld nyhedsbrev

Tilbageblik på sæson 2008 - 2009

 

Vores sæsonprogram 2008 – 2009 var på mange måder noget anderledes.

 

Sæsonens første koncert var onsdag den 1. oktober kl. 19.30 på Værket med den engelske MAGGINI strygekvartet.. En fin britisk kvartet, meget klassisk, velspillende og et spændende program. Beethoven opus 18 nr. 2, og kvartet nr. 2 af den i Danmark ret ukendte engelske komponist Edmund Rubbra (1901-1986). I England er han imidlertid en af de betydeligste komponister i det 20. århundrede. Efter pausen spilledes Brahms 1. kvartet op 51 i c-mol.

 

Det var en fin aften. Kvartetten havde for nylig skiftet 1. violin og havde lovet at komme med det nye medlem, hvilket de dog ikke kunne holde, viste det sig.

 

Næste koncert var søndag den 26. oktober kl. 15. Klaus Pindstrups orkester spillede folkemusik. 2 violiner og 1 kontrabas. En noget anderledes koncert, der derfor blev holdt i teatersalen på Fritidscentret i Vestergade.

 

Et helt andet publikum havde fundet vej til koncerten. Og musikken og fremførelsen var anderledes, end vi er vant til. Vi er jo vant til, at musikerne spiller det, der står i noderne, det komponisten har skrevet. I folkemusikken er det knap så vigtigt, hvad komponisten har skrevet. Man sætter en ære i ikke at spille det samme 2 gange. Og rammer man lidt ved siden af, er det ikke så væsentligt, bare det svinger. Et noget andet koncept!!

 

Det var virkelig et ”kultur-brud”! Klaus Pindstrup kædede det hele sammen med historier om musikken. En koncert med stor begejstring hos det fremmødte publikum. Dog kunne det ind imellem knibe at høre ordene i salens akustik.

 

Unge Klaverløver fra klaverskolen GRADUS spillede til sæsonens 3. koncert søndag 9. november kl. 15 på Værket.

 

Klaverskolen GRADUS ledes af pianisterne Klaus Andersen og Martin Lysholm Jepsen og er et tilbud til børn og unge med særlige evner for klaverspillet. Der bliver ydet et stort arbejde både fra lærernes og elevernes side, og resultatet udebliver heller ikke. De unge pianister var i alderen 14-21 år. De fik en meget fin omtale i Amtsavisen, og publikum var meget begejstrede. De unge solister var også meget begejstrede for at spille i koncertsalen og Værkets Fazioli-flygel. Det er også vigtigt for ”de unge løver” at komme ud og få koncerterfaring. De unge havde selv valgt de stykker, de spillede, og programmet var i høj grad alsidigt. Klaus Andersen og Martin Lysholm Jepsen skiftedes til at give en kort introduktion om den enkelte elevs forudsætninger og baggrund.

 

Onsdag 4. februar 2009 kl. 19.30 på Værket havde vi fornøjelsen at høre Stig Fogh Andersen synge Schuberts ”Winterreise”. Hans kæreste, svenske Ingrid Häggström, sad ved flyglet. Koncerten blev sponsoreret af Nordea, der på forhånd havde købt 40 billetter til deres garanter og personale.

 

Det blev en fantastisk dejlig aften. Stig Fogh Andersen startede med at læse teksten op, hvilket han gjorde så fremragende, at selv den fornemmeste skuespiller måtte blive misundelig. Hermed var den rette stemning bygget op til det fineste musikalske foredrag med ekstremt dynamiske nuanceringer, også fra pianisten. De enkelte sanges tema var udleveret på tryk i dansk oversættelse efter ønske fra solisten, men var egentlig ikke nødvendige, takket være den fremragende diktion.

 

En stor aften, i øvrigt uden pause. Publikum lyttede intenst og respekterede ønsket om at undgå afbrydelser, så bifaldet blev gemt til sidst, men var så til gengæld så meget mere intensivt.

 

Musikerne var i øvrigt selv meget begejstrede for deres fremførende. De syntes, det var det bedste, de havde lavet!

 

Modern Tango Quintet skulle have stået for sæsonens 5. koncert, onsdag den 4. marts, men ensemblets kontrabassist var så uheldig at skære sig i fingeren dagen før koncerten. Og hvad gør man så?

 

Ensemblet mente, det var kunstnerisk uforsvarligt at spille uden kontrabas. Det var ikke muligt at finde en anden bassist, der beherskede repertoiret, så vi valgte at udskyde koncerten. En helt uvant og meget ubehagelig situation. Også fordi koncerten var sponsoreret af Nordea, der havde købt 40 billetter. Lidt uheldigt for fremtidigt samarbejde!

 

Værket både skrev og ringede rundt til samtlige, der havde købt billet, og fortalte, at koncerten blev flyttet. Karen Pedersen og Aksel Nielsen mødtes på koncertdagen kl. 18.45 for at ”fange” dem, der ikke havde fået besked. Men Værkets arbejde var effektivt, ingen, der havde købt billet, dukkede op. Der viste sig kun nogle få, der ikke havde købt billet i forvejen, og et ægtepar, som havde fået billetterne forærende af et andet ægtepar, der var på ferie.

Næste skridt var så at finde en ny dato. Det var ikke så let, men det lykkedes - onsdag den 22. april kl. 19.30 på Værket. Det var derefter nødvendigt at lave et vist antal nye plakater og et nyt aftenens program. Takket være udsættelsen kunne violinstemmen så alligevel spilles af Clara Richter-Bæk, koncertmester i Randers Kammerorkester, som det oprindeligt var meningen.

 

Det blev en meget spændende koncert. Selvom det var ”dansemusik”, tango, var det meget klassisk. Originalt skrevet for besætningen: violin, kontrabas, klaver, accordeon og elektrisk guitar. En koncert som publikum nok ikke havde forestillet sig på den måde, men var meget begejstrede for, hvilket tydeligt kom til udtryk ved både bifald og køb af CDer i foyeren. Andreas Borregaard på accordeon virkede som en munter konferencier og gjorde sit til at etablere den gode kontakt over scenekanten. Aftenen blev hermed sæsonslutning og har ifølge flere udsagn bestemt ikke skadet forsalget til næste år.

 

Men vores trængsler var ikke forbi, viste det sig. Koncerten onsdag den 31. marts kl. 19.30 på Værket med Vilde Frang, violin, og Marianna Shirinyan, klaver, gav også problemer. Vilde Frang havde overanstrengt sine arme og booking-firmaet Copenhagen Artists måtte i hast finde en anden violinist. Det blev vinderen af bl.a. Carl Nielsen konkurrencen, den armenske Hrachya Avanesyan. En meget fornem erstatning, og et helt andet program end planlagt. Vi måtte i hast pille alle vores dyrt købte bushængere ned, trykke nye plakater og nyt program, mens Værkets Susanne Persen igen måtte træde hjælpende til og sende breve rundt til samtlige, der havde købt billet, og fortælle om ”en god og en dårlig nyhed”.

 

Men det blev en rigtig dejlig koncert med et eminent samspil de unge musikere imellem.

 

Det har på mange måder været en anderledes sæson. Mange af vores publikummer har gjort opmærksom på, at de var rigtig glade for det meget alsidige program. Det er glædeligt, for det er en svær balance både at prøve noget nyt og samtidig at holde fast i traditionerne. Det var vores mening at forsøge at ”lokke” et nyt og yngre publikum til, men morsomt nok var det vores ”normale” publikum, der gjorde opmærksom på, at de syntes godt om den afvekslende, spændende, udfordrende og lidt provokerende sæson. Vi er nødt til at forsøge nye veje, og det er dejligt, når det lykkes! Vi har haft en pæn fremgang i det samlede antal tilhørere.

Gå tilbage Tilbage